Tips

Tips om de levensduur van uw fluit te verlengen

Zorg ervoor, dat je je tanden poetst als je begint te spelen. Voedselresten kunnen schimmelvorming veroorzaken aan de binnenkant van de pijpen.

Maak na het spelen altijd even de binnenkant droog met een pijpenrager. Dit voorkomt weer schimmelvorming en andere aanslag.

Stamp eens per week, later eens per maand even de bijenwas aan met de bij de fluit meegeleverde stampstokjes. Hierdoor wordt de bijenwas gladder en de toonkwaliteit van de fluit beter. Doe dit eventueel in overleg met uw docent.

De buitenkant van de fluit is gelakt. Om dit mooi te houden is het aan te bevelen om uw fluit eens per week even schoon te maken met een droge doek. Ook de onderkant niet vergeten.

Laat uw fluit alleen bijstemmen door uw leraar, als u denkt dat het nodig is. Hij of zij heeft daar de juiste spullen voor.

Ik gebruik geen olie aan de binnenkant van de fluit, daar olie erg plakkerig is en de bijenwas kan aantasten. Als u wel olie wilt gebruiken, doe het dan zeer voorzichtig en maak de fluit direct weer droog.

Het is aan te raden om uw fluit eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. Dan wordt hij weer helemaal nagekeken en bijgestemd, indien het nodig is.

Natuurlijk kunt u altijd contact met mij opnemen als er vragen zijn.

Om de fluiten goed te beschermen is het mogelijk om een koffer te bestellen.

%d bloggers liken dit: